Przedmiot umowy:

  • Nowy lub używany sprzęt gastronomiczny oraz meble np. urządzenia chłodnicze, piece, kuchnie, zmywarki, kotły oraz meble
  • wartość - powyżej 1000 zł netto

 

Wpłata własna

  • od 0 do 45%
  • od 0 % dla sprzętu nowego, od 10% dla używanego

 

Okres umowy

  • od 24 do 60 miesięcy
  • krótszy okres przy sprzęcie używanym

Czas trwania procedury od kilku dni do około 2 tygodni

 

Wymagane dokumenty, procedura uproszczona:

  • ksero dowodu osobistego (skan)
  • dokumenty rejestrowe
  • faktura proforma
  • w przypadku procedury standardowej również dokumenty finansowe.

 

Nowa firma

Leasing od 6 miesiąca działalności lub poręczenie.

Przy poręczeniu przez firmę już istniejącą jest ona poddawana weryfikacji. Sprawdzane są dokumenty rejestrowe, konieczne może być przedstawienie zaświadczenia o niezaleganiu z ZUS i US oraz dokumentów finansowych za poprzednie lata. Firma poręczyciel musi działać minimum rok i generować dodatnie wyniki finansowe.